کابین روی وان و جکوزی | کابین دوش وان و جکوزی
امروزه استفاده از شیشه در حمام که با نام «شیشه حمامی» شناخته میشود، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. کابین دوش و پارتیشن دوش دو کاربرد مهم شیشه حمامی هستند. کابین دوش ها به صورت دور دوشی یا اتاق دوش تولید و اجرا میشوند. کابین دوش ها معمولاً بر روی زمین، سکو یا لبه اجرا میشوند. اما میتوان کابین دوش را بر روی وان و جکوزی نیز اجرا نمود. به این نوع از کابین دوش ها اصطلاحاً «کابین دوش وان و جکوزی» میگویند. بدین وسیله میتوان اولاً مانع از ریزش آب به فضای اطراف شد و ثانیاً وان و جکوزی را از دیگر قسمتهای حمام جدا نموده و حمام را زیبا کرد.
تنوع کابین دوش وان و جکوزی بیشتر از سایر کابین دوش ها میباشد. به عنوان مثال، میتوان از شیشههایی با برشهای مختلف ـ مثلاً شیشههای گرد گوشه ـ در آن استفاده نمود.
پارتیشن دوش را نیز میتوان علاوه بر زمین، سکو یا لبه بر روی وان و جکوزی نیز اجرا کرد که به آن «پارتیشن شیشه ای وان و جکوزی» میگویند. پارتیشن شیشه ای حمام فریم لس رایجترین مدل پارتیشن دوش است. اما پارتیشن دوش نیم فریم نیز جدیدترین مدل این محصول است و به این صورت اجرا میشود که یک شیشه سکوریت سوپر کلیر ۶ میل ثابت بر روی وان و جکوزی نصب میشود؛ به گونهای که در یک سمت (چسبیده به دیوار) دارای قاب و در طرف دیگر، بدون قاب میباشد. شیشه مورد استفاده در این مدل از پارتیشن های وان و جکوزی معمولاً مستطیلی نبوده و در سمت بدون قاب، به صورت گرد گوشه هستند.
در کابین دوش و پارتیشن وان و جکوزی میتوان از انواع مختلف شیشههای نشکن در رنگهای ساده، دودی، برنزی، مشکی و … به صورت شفاف، ساتینا یا سندبلاست شده استفاده نمود. استفاده از شیشههای رنگی، ساتینا و سندبلاست شده میتواند تا حد زیادی مانع از دیده شدن فضای داخل وان یا جکوزی شود.
اجزای کابین دوش وان و جکوزی
این محصول از اجزای مختلفی تشکیل شده است:
۱ ـ شیشه نشکن (معمولاً سکوریت) سوپر کلیر در طرحها، رنگها و ضخامتهای مختلف یا طلق پلکسی گلاس
۲ ـ فریم (قاب) ضد آب و ضد زنگ از جنس بیلت نو آلومینیوم خالص تولید کارخانه اراک و آبکاری و آنادایز شده در رنگهای مختلف با دستگاههای ایتالیایی و با ضخامت ۲/۲ میلیمتر
۳ ـ یراق آلات (چرخ، دستگیره، لولا، بست و …) ضد آب و ضد زنگ از جنس استیل ۳۰۴ یا برنج یا پلاستیک فشرده در آبکاریهای مختلف
۴ ـ درزگیرها و نوارهای آلومینیومی یا پلاستیکی
وان
«وان حمام» به ظرف بزرگی گفته میشود که انسانها در آن خود را میشویند. وان حمام میتواند از جنس ورقهای ABS با روکش رزین اکریلیک یا سرامیکی باشد.
جکوزی
«جکوزی» نام شرکت آمریکایی تولید کننده وان حمام گردابی است. اولین محصول این شرکت، وان حمام با جتهای آب ماساژ دهنده بود. این شرکت در سال ۱۹۱۵ میلادی تأسیس شد. بنیانگذاران این شرکت برادران جکوزی بودند که در حدود سال ۱۹۰۰ میلادی از ایتالیا به آمریکا مهاجرت کرده بودند. دفتر مرکزی این شرکت در کالیفرنیا قرار دارد.
در ایران این نوع محصولات غالباً با همان نام تجاری جکوزی شناخته میشوند. جکوزی در واقع، محیط بسته حوضچه مانندی است که آب موجود در آن فضا جهت ماساژ دادن عضلههای مختلف بدن با فشار زیاد توسط پمپهای قوی از طریق لولههای تعبیه شده در قسمتهای مختلف دیواره به داخل حوضچه رانده میشود.
جکوزی از نظر گنجایش به دو دسته یک نفره و چند نفره تقسیم میشود. جکوزی یا در محل ساخته میشود و یا به طور پیشساخته تهیه شده و در محل نصب میگردد.
برخی از جکوزیهای مدرن دارای تجهیزات و امکاناتی مانند ماساژور، سیستم تزریق گاز ازن به منظور استریلیزه کردن آب، چراغهای زیر آب، چراغهای پس زمینه، صفحه کنترل کامپیوتری، رادیو، اسپیکر ضد آب، ریموت کنترل و بالشتک زیرسری میباشند. البته باید این نکته را یادآور شد که استفاده از لنز در محیط جکوزی با توجه به حرارت آب و تأثیر آن بر لنز توصیه نمیشود.
کابین دوش ساده، کابین دوش وان و جکوزی یا کابین دوش پیشرفته؟
کابین دوش ها در مدلهای بسیار ساده تا بسیار پیشرفته تولید و به بازار عرضه میشوند. کابین دوش های ساده در واقع، همان دور دوشی ها هستند که تمامی تولید کنندگان کوچک و بزرگ کابین دوش قادر به تولید آن هستند. دوردوشی های فاقد هر گونه تجهیزات جانبی نظیر دوش، ماساژور، جکوزی و … بوده و در ابعاد استاندارد حدوداً قیمتی بین ۱,۵۵۰,۰۰۰ تا ۴,۸۰۰,۰۰۰ توان دارند.
اما کابین دوش های پیشرفتهتر که دارای تجهیزات جانبی میباشند، معمولاً وارداتی بوده و قیمت بالایی دارند. بسیاری از این تجهیزات جانبی بیاستفاده یا کماستفاده میباشند. قیمت یک کابین دوش پیشرفته حدوداً از ۶ میلیون تومان شروع شده وا با توجه به تجهیزاتی که دارد، این قیمت افزایش مییابد. اما با خرید یک وان و جکوزی و نصب یک پارتیشن وان و جکوزی میتوان از هزینههای خرید یک کابین دوش پیشرفته کاست.